Ferry Peelen AKA FJ

Hiphop maakt Ferry Peelen (24) vanaf zijn veertiende jaar. Voornamelijk rapt hij. Met zijn muziek wil hij tonen wat echt is en het niet mooier maken dan het is. Zijn emoties toont hij in zijn teksten. Hij schrijft over hoe hij denkt en hoe mensen hem zien. Peelen staat voor zijn mening. “Als je een lokaal hebt met veertig mensen dan ben ik meestal de enige die mijn mond open doet. Ik ben het type die het voortouw neemt.” Peelen schuwt geen publiek. Voor Locatie Spatie werd hij gevraagd om op het Urban Art & Music Festival op zaterdag 18 juni de presentator te zijn.

 

Peelen groeide met muziek op. Als hij foto’s terugziet uit zijn jeugd, ziet hij een jongen met lp’s in de hand en die altijd wel een koptelefoon droeg. Muziek luisteren, dat heeft hij altijd veel gedaan. “Als de rest buiten speelde zat ik mijn oma’s plaatjes te draaien.”

 

Naast de muziek is hij een horecaman. Een eigen zaak runt hij al zeven jaar. Hij wilde in eerste instantie na de middelbare school de horecavakschool doen. Hij besloot anders. “Die opleiding heb je in de horeca niet nodig.” Voor de toekomst wil hij een eigen kroeg gaan beginnen. “Ik wil een podium creëren met ’s avonds hiphop, waar iedereen kan komen. Een grote ontmoetingsplek.”


TAGS: ,