AMP meets Spatie verslag

De avond begon om half 8, een groot gedeelte van het publiek zat al te wachten op hun stoelen toen Maxim aka JoKaa met zijn soundcheck begon. Klassiek harpiste Diana de Vries (van het Gelders Orkest) was ook al aanwezig en begon al snel met Maxim’s beats mee te improviseren!
Terwijl de rest van het publiek binnen kwam speelde Diana een aantal solo’s. Om  8 uur door begon de avond dan echt en kon Pieter van Engelen van AMP het Gelders Orkest trio introduceren.
Een half uur later was het podium voor JoKaa, zittend met een loopstation voor zijn voeten om beats mee te creëren maakte er een prachtig nummer van. Kinderen uit de buurt kwamen plots binnen en luisterden aandachtig naar de beats en geluiden die van alle kanten leken te komen. Verrassenderwijs vroeg Maxim naar zijn eerst lied Diana op het podium om met hem samen spontaan te improviseren. Experiment AMP meets SPATIE IS GELUKT!
Naar een korte pauze begon programmeur Edita Karkoschka met Lennart Siebers op de piano, een Pools nummer te zingen, een stuk met de naam “Kasztany” dat zij uit haar kindertijd nog kende. Verder kwam tijdens een stuk  improvisatie het 242 Strings kwartet van Lennart Siebers erbij en verliet Edita  het podium.
Het was een geslaagde avond met improvisatie, ontmoeting, experiment, dankbare bezoekers en een aangename atmosfeer. Een echt luisterconcert midden in Presikhaaf.

TAGS: , , , ,
  • juni 16th, 2011
  • Verslag
  • Reageren uitgeschakeld
  • #