Henry Smaal: Ontwerper van de huisstijl

“Henry Smaal is een zelfstandig en freelance grafisch ontwerper, in 2010 afgestudeerd als Bachelor Graphic Design aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem.” Vermeld Henry in 3e persoonsvorm over zichzelf op zijn website.

 

Maar er staat nog meer, veel meer. Henry is namelijk niet alleen huisontwerper van Podium Presikhaaf (naast het verzorgen van het uiterlijk van de site, bouwde hij hem ook, werkte hij met O.K. Parking mee aan het Live magazine en is Henry verder verantwoordelijk voor het ontwerp van alle flyers en posters) maar vormt met 2 andere grafisch ontwerpers ook het ontwerpcollectief Atelier4.

 

Naast het zelfstandig en gezamenlijk aan projecten werken startte Atelier 4 in 2010 met Atelier4 presenteert. Een expositie voor pas afgestudeerde grafisch ontwerpers waarvan de eerste editie (het zwarte gat) in Bosch te zien was. Inmiddels werkt Atelier 4 aan een 2e editie en wil Henry zelf ondertussen nog steeds meer. Zoals het maken en ontwerpen van boeken, affiches, huisstijlen, websites, foto’s, fonts, ruimtelijke objecten, kranten, films, etc., … Maar ook: communicatie, originaliteit, discussie, experiment, onderzoek en verrassing.

 

 


TAGS: ,
  • juni 27th, 2011
  • Portret
  • Reageren uitgeschakeld
  • #